Sidor

söndag 23 september 2012

Styrketräning och SPA

Vilket rafflande avslut det var i VM! Fredrik Kessiakof har ju verkligen gjort en kanonsäsong. Vilken kille!!! Häftigt att fler svenskar börja visa upp sig på de stora arenorna.

I helgen har jag varit gräsänka då maken for upp till Härnösand för den årliga älgjakten. För ett tag sedan bokade jag tid på ett SPA för lite sköna behandlingar. De hade precis flyttat och hade 50% på alla behandlingar så jag slog till på en ansiktsbehandling samt fotvård. Det var underbart att bli pamprad men fan vad ont det gjorde när terapeuten (de titulerar sig visst så) började klämma i mitt ansikte för att rena porerna!! Oh my god! Hade jag fattat detta vete tusan om jag gått. Där låg jag och kved i fem minuter medan hon klämde ihjäl mig!!! Nåja, efter denna pina blev det mer trevlig då jag fick ansiktsmassage, ansiktsmask och brynplockning. Jag fick dessutom fransarma färgade så syns de faktiskt!
Idag sitter jag här med rött plyte. Hoppas rodnaden släpper men huden har väl svårt att glömma den brutala behandlingen igår???


Röööööd

Nu kommer tiden då jag delvis börjar träna inomhus. Det går ju fortfarande att träna utomhus men i veckorna hinner jag inte ut med cykeln då det blivit mörkt innan jag hinner hem. Visst, jag kan ju cykla en liten stund men på sistone har jag låtit vägarna ta mig lite hit och dit och plötsligt är man ute i två timmar. Då är gymmet ett perfekt alternativ då jag både har gym och simhall i samma byggnad. Utbudet ökar om man så säger...
Hittills har jag börjat på ganska lätta vikter men med lite fler repetioner. Träningsvärk brukar ju komma som ett brev på posten och först när första svängen av värk ger sig brukar jag lägga på mer vikt och ta ner antal repetitioner. Jag lyssnar alltid på egen musik då jag tycker att "gymmusiken" blir för skränig och oftast heller inte i min smak. Att stänga in sig är bra för moralen. Jag är inte så sugen på att pladdra med bekanta när jag går ner utan då har jag ett MÅL. Häromkvällen missade jag dock att brandlarmet gick och helt plötsligt var alla borta!!?? Jag gick runt en stund och hittade tillslut en kille som sa att det förmodligen var falskt larm (vilket det visade sig vara) men jag fick en tankeställare. Kanske ska sänka volymen lite (eller bli mindre inbunden??).

Just nu ligger fokus på överkroppen. Jag får ju fortfarande bra benträning av cyklingen så prioriteringen känns helt rätt. Benen kommer få sitt senare så jag är inte orolig. Svårast tycker jag, då jag är lite rudis på styrketräning, är att veta när det är dags att lägga på mer vikt och hur man gör mest "rätt". Sedan finns ju skaderisken också och jag vill inte låta dumhet spoliera min träning. Sooo many things to think about!Annars känns allt bra just nu. Träningen går bra. Löpningen (den lilla jag gjort) känns fantastiskt, simningen går bättre än förväntat men det är cyklingen som känns allra bäst. I och med Crossköpet har jag fått ytterligare krafter att genomföra träning. Idag söndag bestämde jag mig dock för att vila då kroppen känns tung. Det är som att den behöver tillgodogöra sig styrketräningen nu och kan inte ta emot mer. Det blev en soffliggardag framför TV'n och VM så det gjorde inget. Somnade visst till en stund också :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar