Sidor

fredag 27 juli 2012

En vecka kvar till NM

När jag väl kom i gång med träningen igen var det inga problem med motivationen men ett annat orosmoln dök upp nämligen en möjlig skavank. Skavank som i skada? Njää men det gör tillräckligt ont (lite) för att ses mellan fingrarna med. Jonas började direkt med behandling och förmodligen härstammar det onda från min ländrygg (min akilleshäl) och jag behöver "knak-hjälp" så fort det bara går. Jag har känningar på baksida, höger lår och det onda kommer från höger skinka (eller möjligen ljumsvecket). Som sagt, jag är under behandling och det känns bättre och NM starten är INTE i fara. Det ska mycket till för att jag inte ska starta!

Träningen då? Jo, jag känner mig riktigt stark. Alla pass hittills har jag blivit förvånad över hur starka benen känns och hur min andning är lugn och behärskad. Jag befinner mig mitt i min tuffa helg som går ut på urmjölkning i dagarna tre. Detta följs av vila och kort upptrappning (tempo-lopp på onsdag "genrep") för att utmynna i starten på lördag. Min starttid är 11.15 och jag startar i en tuff grupp. Jag inriktár mig på att göra ett sådant starkt lopp jag bara kan så får vi se hur långt det räcker. Om inte annat så är det, som jag nämnt tidigare, en kanonupplevelse att få köra i blå-gult!

Dagens träning fick ett snopet slut då jag fick punktering på diskhjulet. Jag är helt rudis på det där med att limma tubdäck och ärligt talat vet jag inte om jag "vill" stå och kladda med detta ute på vägen. Jag ringde helt sonika Jonas som fick komma och plocka upp mig för hemfärd i bil. Innan dess hann jag i varjefall med finfina intervaller med bra känsla. Det blåste ganska mycket men trots detta var känslan bra. Jag hade projekterat 10 mil men fick "nöja" mig med dryga 6 istället. Jag sticker ut i morgon igen, nu med träningshjulen istället, och kör ett liknande pass. Hoppas luften blir kvar i däcken!
Disken kommer vara tiptop till på lördag då en klubbkompis ska hjälpa mig att byta/limma tubdäck i veckan. Tur att det finns hjälpsamma människor!

Så här fast med blå-gul dräkt!

3 kommentarer:

 1. Lycka till Gunilla!

  Vittoria PitStop + vinklad pumpmunstycke fixar punkan på ett diskhjul.
  http://www.rosebikes.se/artikel/vittoria-breakdown-spray-road-bike/aid:158968

  SvaraRadera
 2. Tack Niklas!

  Funkar den där "geggan" på jack också? Jag menar, jag hade ett centimeterlångt, synligt jack i däcket....

  SvaraRadera
 3. Nja ett centimeterlångt jack fixar inte PitStop, då är det nog bara däckbyte som gäller.

  SvaraRadera