Sidor

söndag 25 november 2012

Höga berg och djupa dalar

Ja, just så känns det nu. Å ena sidan känns mina träningspass så jäkla bra. Å andra sidan känner jag mig sliten. Det blir liksom lite av och på känsla vilket är lite påfrestande mentalt. Jag försöker lära mig att att allt inte är sus och dus men det är svårt. Man vill ju liksom att det ska flyta på.
Så för att behålla orken och motivationen så har jag lagt in lite mer vila på sistone. Hjärnan vill träna men kroppen orkar inte riktigt alltid. Det lustiga är dock att när jag tränar igen efter en sådan här extra vila så känner jag att jag klättrat upp ett pinnhål till. Less is more?
Ett fint kvitto på detta fick jag också denna helg då jag dubbelpassade igår med tung cykel direkt följt av löpning samt backträning på crossen idag. Kände mig stark igår men det var ingenting mot idag då jag verkligen kände mig stark och spänstig. Benstyrkan växer i takt med mitt självförtroende och det känns ju jäkligt bra redan i november!

Jag har haft lite problem med min axel på sistone vilket lett till att det blivit minimalt med simning samt styrkeövningar som retar axeln. Jag är såå tacksam över att Jonas håller koll på mig med sina naprapatkunskaper. Jag har legat ganska mycket på "bänken" på sistone där både ström och handkraft påverkat mitt axelparti i rätt riktning. Dessutom har jag ju ytterligare en naprapat som kan hjälpa mig med min rygg så jag känner att jag är i goda händer. Får se när jag känner mig redo för simning igen....
En annan akilles jag har är ju min högerfot som inte vill fungera optimalt vid löpning. Nu har jag hittat en bra kombo i pjucksen med dubbla sulor och riktiga löpsockor i rätt material. Nu bränner det inte lika mycket men resan är bara påbörjad. Just nu känns det som foten håller för 45 minuters löpning och det är ju visserligen bra men det är så jäkla irriterande att problemet finns överhuvudtaget! Allt detta för att en klumpig häst inte kunde hålla sin hov i styr för 4 år sedan......

På torsdag ska jag och Jonas på julfest nummer två, denna gång i CK08's regi. Arrangemanget anordnas på Bianchi Cykles and Café och det ska bli kul att träffa nya ansikten och få ta del av en ny atmosfär och klubbvision. Hoppas på ett bra 2013 tillsammans!

söndag 18 november 2012

Nytt inför 2013

I går var jag och maken på trevlig klubbmiddag med Vallentuna CK. Vi åt gott, snackade cykel och mottog våra mästartröjor för vinsterna i Tempot tidigare i år vid Lindholmen. Kvällen blev dock ganska ung då både jag och Jonas känt oss lite slitna den sista tiden. Likt ett pensionärspar tackade vi för oss vid 21-tiden och åkte hem.
Att vi tackade för oss blev också symboliskt då vi båda går över och tävlar för ny klubb 2013. Personligen har jag haft tankarna länge då det har varit "ensamt" ute på tävlingarna. Jag var den enda damen från VCK som tävlade i cykel under 2012 och även om jag och Jonas kunnat stötta varandra så blir det inte riktigt samma sak.

Jag kommer att tävla för CK08 2013. Jag kommer fortsatt att sträva i min Veteransatsning i D40 vilken är att förbättra mina resultat, delta i fler Veterancupstävlingar, samt bomba vidare mot en pallplats i VSM Tempo. Nytt för 2013 blir även att jag ska köra linjelopp. Först ska jag köra SMACK-linjeloppen men när jag känner mig tillräckligt kavat ska jag även köra Veterancupsloppen. Jag hoppas helt enkelt att 2013 blir minst lika utvecklande som 2012 och det ska bli riktigt kul att komma in i en ny klubb och lära känna massa nya trevliga tävlingsåkare, dam som herr!


Stylish så det förslår!!
På Triathlonsidan kommer jag att byta klubb till Lactat3, som är en ganska ny klubb. Idén till detta föddes i samband med ett triathlonläger jag var på i februari i år, där vi coachades av Karl-Johan Danielsson. Han nämnde en satsning de tänkte göra där elit och motion skulle samlas under en "flagga" och där ett medlemsskap erbjuder mer än bara klubbtillhörighet. Jag tyckte att det lät intressant och bestämde mig därför att haka på. Nu har jag ju redan en coach men det känns verkligen bra att veta att det finns "täckning" i den nya klubben om jag behöver hjälp framöver. 2013 kommer jag att köra motionslopp men vem vet vad som händer 2014?
Lactat3 kan man läsa mer om här http://www.lactat3.se

Just nu känner jag mig sliten. Genomförde ett tarvligt pass i går på cykeln som jag avbröt och bestämde mig sedan för att vila tills på tisdag. Det har varit intensiv träning nu på sistone och då både sim/löp/cykel/styrka ska hinnas med under en vecka blir det ibland lite mycket för kroppen att ta in. Bara att lyssna på den och vila för att undvika krascher...

Vi besökte Cykelmässan under lördagen och det var mycket skoj att titta på. Jonas och jag träffade Janne, Per och Thomas och efter en fika styrdes kosan mot "Kommersen". Jag köpte nya skoskydd, en röd-vit Rudy-hjälm samt BakePro från Dalblads. Jag gör ju egna proteinmellanmål och ville prova på riktigt BakePro nu då jag kört med vanligt protein innan med blandat resultat. Kanske jag lyckas med mina proteinmuffins nu? Vi får se...

Idag läste jag f.ö om nyheter i Veterancupen 2013 och blev riktigt taggad att träna igen. Jag hoppas som sagt att kunna ställa upp i så många cuptävlingar som möjligt men vi får se, rent geografiskt, var de ligger. Roligt ska det bli i varje fall och med Linje i sikte så blir det väl dubbelt så roligt??


söndag 11 november 2012

Aj då......

Det är som ett tecken. Det var meningen att den skulle bytas nu. Finns det en mening med att händelser sker när dom sker?
Min Garmin 310XT hamnade lite otursamt i tvättmaskinen i lördags och rakt över glaset går nu en "fin"spricka från ett hål uppe i högra hörnet. Suck.....kasta aldrig in en klump med kläder som omsorgsfullt packats i hop efter en lerig körning ute. Titta efter först......annars blir det elektronik-soppa. Alltså klockan funkar finfint och efter att fukten försvunnit från insidan så ser man faktiskt siffrorna MEN......att blåsa runt med ett spräckt glas på klockan gör jag bara inte. Undrar om det går att laga? Nu lär den ju ta in fukt påpassligt....

 Innan jag konstaterat att klockan faktiskt fungerar så hade jag browsat runt på PC'n efter en ny och hittade en fanstastisk snygg, svart klocka (Garmin 910XT) som verkade passa mig perfekt. Förutom alla funktioner jag redan har så kan den räkna simtag, bassänglängder och annat simskoj. Undra om den kan simma åt mig också? Den tar vi! På väg till Vallentuna NU.

I veckan som gått har jag känt mig lite sliten. Jag har tränat på så gott det går men det har inte varit samma "udd" som tidigare. Det är tufft att vara kvinna en gång i månaden och jag vet att min prestation går ner rejält denna period så det är inte så mycket att fundera på. Nästa vecka är jag tillbaka på banan igen.
I lördags var jag och några VCK:are och cyklade vid Hagbytippen. Grusvägar+regnat=tungt underlag. Det blev en fantastisk träning men herrejisses vad jag fick slita. Grabbarna (gubbarna) flög upp för backarna och jag fick se ryggarna försvinna. Jag bestämde mig för att ta de mer moderata stigningarna denna gång och vänta med mördarbackarna tills det frusit på lite (och mitt eget läge är lite mer fördelaktigt). Det var jättekul att cykla där för man kunde verkligen välja egna vägar och anpassa stigningarna efter egen känsla. Hoppas på repris nästa helg.


Trots tvätt i "fejjan" så dröjde sig skiten kvar

 På lördag har VCK klubbdag med efterföljande middag på Nygårds Värdshus. Jonas och jag har ju varsin "fribiljett" till middagen då vi båda vann KM i tempo. Under kvällen ska diverse priser delas ut och jag hoppas på en trevlig kväll.....och på söndagen lite Hagby-Cross.

söndag 4 november 2012

Tuff helg till ända


Träning på recept?

Sitter här i soffan, totalt nöjd med mig själv. Det är söndagskväll och det har varit en tuff helg med mycket träning.

På fredagen jobbade jag hemma och efter att ha stängt hemmakontoret efter lunch så drog jag ut på Crossen. Hade bestämt mig för att cykla blandat grus och asfalt men när jag körde på grusvägen (som normalt är ganska tuff), som nu var nysläpad, så önskade jag att jag hade valt asfaltsvarianten. Jovars, det är bra träning att köra på nysläpad väg men fy fan vad tungt det gick. Var helt slut när jag tillslut kom ut på asfaltsvägen. Nu var det "bara" att rulla asfalt för hela slanten men jag låg lite på minus så jag var rätt nöjd med 1,5 timmes tur. Jag tror dessutom att jag hade klätt mig lite för varmt så det var skönt att få av sig ALLT blött och skitigt när jag kom hem och ge till maken, som påpassligt skulle till tvättstugan :-)
Sedan blev det två timmars styrka för överkroppen nere på Gym och Sim. Jag körde riktigt hårt och det kändes mycket bra. Jag kände mig såå nöjd när det var dags att ta fredagskväll och nöjt hoppade jag i säng vid 10-tiden.

På lördagen var jag gräsänka då Jonas jobbade så jag "gav på't" igen. Bäst att passa på när det finns gott om tid! Idag stod det 60 minuters cykelintervall på schemat samt 30 minuters påföljande löpning i olika hastigheter. Trots sura ben från fredagen så kändes det riktigt bra. Jag kände mig stark både på cykeln och i löpningen men min högerfot brände lite efter löppasset. Jag strävar vidare efter den perfekta känslan iförd rätt skor, rätt strumpor men kanske fel sula? Min fot är lite fuckad sedan jag bröt något ben i den för 4 år sedan. Kanske jag behöver en specialsula?
Senare på kvällen var jag och Jonas och tände ljus för min pappa, Jonas pappa samt Jonas syster. Det var så fint och stämningsfullt i minneslunden och på hela kyrkogården. Vi stod där en stund och mindes och tittade på alla fina ljus....

Idag, söndag, var det dags igen! Först en tur på Crossen, mest för att trampa ur benen sedan gårdagen. Tyvärr är jag ju lite novis på detta med CX varpå jag inte riktigt har koll på att det är en sak att "rulla" 5 mil på landsvägshojen och en helt annan sak på Crossen. Haha...jag kanske lär mig av mina misstag någon gång? Även idag hade jag klätt mig för varmt så jag var sjöblöt när jag kom hem och började frysa direkt när jag stod still. In i duschen och tina upp!

På eftermiddagen åkte jag och Jonas och hälsade på min mamma, som ligger på Akademiska i Uppsala sedan en tid tillbaka. Det är alltid så skönt att se henne någorlunda pigg. Det ger oss hopp att hon finns med oss ett tag till. Vi pendlar lite mellan hopp och förtvivlan men mamma är en seg gumma som kämpar på.
På kvällen var det då dags för helgens två sista pass: Löpning samt styrketräning. Eftersom det redan varit en ganska tuff helg var det med lite missmod som jag tog mig an löpningen. Skulle jag orka? Värmde upp 2,5 km i olika hastigheter och sedan skulle jag springa 3 km så fort jag bara orkade. Eftersom jag fortfarande är ganska svag i löpningen så var jag nog mest nöjd över att jag klämde i hela vägen in i mål utan att "hjärnspöka" alltför mycket. Annars så lämnar nog själva tiden lite att önska men vad tusan, det finns tid att utveckla detta så jag deppar inte.
Styrketräningen kändes bra men jag hade ganska mycket träningsvärk sedan passet i fredags så det gjorde lite "ont-skönt" att genomföra övningarna.

Nu sitter jag, som sagt, i soffan. Nöjd. Trött. Lugn. I did it!!!! Nu är det simning på schemat i morgon men sedan ska jag helvila på tisdag och gå och se James Bond.