Sidor

söndag 26 augusti 2012

Det är aldrig för sent för en comeback!

och det är väl så jag får se det. Tre tävlingar kvar i år, varav en är träningstävling, sedan är säsongen över. Jag har missat två riktiga tävlingar samt två träningstävlingar under den tid jag varit sjuk men nu verkar det vara över. Ett läkarbesök senare och hostmedicin med power i så var saken biff. Förkylning samt hosta packade sin bag och lämnade mig.
Jag har lyckats hålla mig förhållandevis lugn under den ofrivilliga vilan. Soffläge samt TV-tittande blev en viktig rehab för mig och samtidigt lyckades jag få hjälp med mitt baksida lår, vilket plågat mig ett tag. Både Jonas och en annan naprapat har fått jobba med mig och det känns riktigt bra. Känns bra inför höst/vinterträning om inte annat.

Vad händer nu då? Jo, lördag 1/9 körs det Tempo DM i Kungsängen, 5/9 körs sista Smack Tempot, tillika Vallentuna CK's KM i Tempo, 8/9 körs sista loppet i Veterancupen i Tempo. Min plan är som sagt att köra dessa tre lopp för att sedan ägna en-två månader åt att köra alternativ träning samt gå ner i vikt. Jag är ingen direkt lättviktare och har blivit plågsamt uppmärksam på att det är tungt att köra uppför i Tempolopp. Därav tänkte jag droppa typ 8 kg av min barlast och se om jag får en annan känsla nästa år. Cykelträningen tas upp någon gång igen i slutet på oktober och då hoppas jag att det ännu går att cykla utomhus men får väl förlita mig på trainern i huvudsak.
Nästa år blir nog snarlik denna säsong med Smack, Veterancup och VeteranSM. Blir jag uttagen till NM är det en extra bonus men inget jag räknar med. Vore ju kul att blåsa lite liv i löpning och simning igen men vi får se......

Gamla tider.....

fredag 17 augusti 2012

Trögt värre

Några dagar efter Nordiska så bröt en förkylning ut med "all inclusive". Jag kände ju mig skum och omotiverad efter SM men trodde nog att det bara handlade om just...omotivation men nu börjar jag misstänka att något var på G redan då. Jag har sällan problem att motivera mig för att träna då jag behöver göra något varje dag för att inte klättra på väggarna. Nu hade jag inga problem att sitta i soffan och glo på TV flera kvällar i rad utan att ens reflektera att mitt sinne skrek "get out!!"
Just nu befinner jag mig någonstans i slutskedet ...tror jag. Det går upp och ner hela tiden men hostan hänger i som en trogen vän.

Jag fick ställa in Odensala tempot i onsdags men hängde med Jonas och insöp lite atmosfär. Träffade några klubbkompisar och andra cykelbekanta som jag snackade med så tiden gick fortare än jag trodde för plötsligt så kom Jonas in på slutspurten på sitt lopp. Det var en härlig kväll och jag var så avundsjuk på alla friska människor som fick cykla. Men, men...ingen idé att stressa. Been there before and I have several T-shirts...
Jag får även ställa in Söderhamn tempot på lördag som jag var anmäld till men hänger med Jonas (återigen) och hejjar på. Vi ska mellanlanda i Gävle i kväll så det inte blir så långt att köra i morgon. Bor på Scandic (förstås) och får väl glädjas åt vår lilla minisemester istället. Så många gånger Jonas hjälp mig med moraliskt stöd (både inom cykel och ridning) så är det bara roligt att få återgälda lite...

På onsdag är det "Fysingen runt tempot" och även det ligger ju förstås i farozonen men man vet ju inte, ett mirakel kan ju ske men det ser tungt ut just nu. Hostar lite för mycket för att det skulle vara nära att ge med sig. Sedan har vi ju Svealandsmästerskapet i Örebro nästa helg....Jaja, jag kanske får ställa in mig på att det är över för i år och bara se till att bli frisk och glädjas över det jag uppnått i år? Det är surt men det kommer ju ett nytt år snart och då jävlar!!

Lagom glad

söndag 5 augusti 2012

Nordiska Mästerskapen i Tempo - Rapport

Då kan jag lägga mitt andra mästerskap bakom mig, denna gång de Nordiska som i år gått i Sverige, Järvsö.
Jag körde Tempot som gick i går och för att summera dagen så var det bra tempoväder, tuff bana men en otroligt rolig upplevelse!
Mina förberedelser dagen innan loppet var dock långt ifrån optimala. Det är en lång historia men jag lärde mig att man måste verifiera tider och utlämningsställen samt vara ute i god tid om man inte vill provköra banan i mörker och kraftig dimma. "Cirkus Wiklund" var ute och körde banan med bil vid 23-tiden på fredagen...Inte optimalt, som sagt, men jag fick i varjefall en hygglig bild av sträckningen.

På lördagen hittade vi en bra plats under tak (det hade varit lite regn) och hämtade nummerlappen. Varje deltagande cyklist fick ett litet multiverktyg att ha med sig på turer, av arrangören, och det tycker jag var en trevlig gest. Oväntat men trevligt.
Uppvärmningen kändes bra. Jag tog det lugnt och och lät benen rulla på. Några pulstoppar lades in och svetten rann. Innan start rullade jag dessutom fram och tillbaka på en väg så benen var igång hela tiden.
Starten började med en härlig nedförskörning och för mig är det optimalt då jag snabbt i mina lopp alltid hamnar på rött och sedan stannar där loppet ut. Nu fick kropp och hjärta i varjefall en liten större chans att fasa in sig innan "rött".
Jag tycker att banan var lika tuff som på SM. Kanske har jag fel men dagens känsla var så i varjefall. Min andning funkade jättefint, benen kändes bra men vid varje backe minskar min fart för mycket för att vara konkurrenskraftig. Vissa partier körde jag riktigt bra i men på det hela så tappar jag för mycket fart uppför (och kanske nerför?) Jag blev omåkt efter 7 km av en norska, vid 20 km av Hermansson och runt 25 km av Bernström. Inga av dessa omåkningar störde mig dock utan jag försökte göra mitt eget lopp och bara tugga på så gott jag kunde.
Sista biten av banan bestod av två längre rakor som blev mentalt jobbiga samtidigt som de var fysiskt jobbiga. Här tappade jag nog mest tid men jag kunde inte göra mer än trampa. Jag kom i mål på 50:20 och hamnade lite som väntat sist i klassen. Det var bara en DNF (finskan) bakom mig i listan :-) Lite besviken är jag allt trots att jag bara skulle "se och lära" på denna tävling. Aldrig kul att inte nå sina tidsmål och nu torskade jag med dryga 20 sekunder. Nåja, bara att gå vidare och satsa framåt.

Nu väntar sista tävlingarna av Veterancupen, SMACK Serien samt Svealandsmästerskapen. Det blir mycket backträning samt snabbhetsträning också. Det vore kul att få köra ett lopp på 37 km/h i snitt innan säsongen är över.

Stolt svensk
Glad efter målgång

torsdag 2 augusti 2012

Karby Tempo

SMACK Serien drog igång i går igen efter sommaruppehållet och denna gång var det Vallentuna CK som arrangerade.
Distansen var 20 km och banan var tuff med känslan att det blev lite orytmisk körning. Det blåste (ovanligt..) men temperaturen var god och allmänt en riktigt fin kväll.

Jag gick ut ganska tidigt i startordningen och loppet började med fin utförskörning. Andningen hamnade på plats tidigt och benen kändes bra. Jag har ju en känning på höger baksida lår och var kanske lite orolig för hur det skulle kännas men jag behövde inte vara orolig för det kändes bara bra.
Målet med kvällen var ju att få en bra känsla med mig till NM och jag ska inte sticka under stol med att numera är allt under 36 km/h i snitt per lopp ett "sämre" resultat för mig. Herregud, jag ska ju upp mot svenskor, norskor och en finska som ligger runt 39 km/h i snitt på sina lopp så det vill till att pressa ur varje liten ork ur benen. I varjefall gjorde jag ett bra lopp, tycker jag. Snittet precis under 36 km/h och 1.48 efter bästa dam, suveräna Berner från Fredrikshof. Benet höll och nu återstår bara ett pass inför dagen D på lördag.
11:15 startar jag, iförd svensk dräkt, och mitt mål är att göra ett jämnt, starkt lopp. Jag är där för att se och lära i första hand men jag tänker absolut inte känna mig underlägsen trots det starka motståndet. Jag SKA göra allt jag kan för att göra ett bättre lopp än på SM, rent prestationsmässigt. Kan jag göra det, ska jag vara MYCKET glad.Hur än det går.......