Sidor

söndag 3 mars 2013

Mycket sugen på 2013

Under mina träningsfria veckor har jag haft mycket tid till att tänka. Tankarna spänner allt från uppehåll i träningen i jan-halva feb, till att jag är så sugen att komma ut på tävlingsbanorna 2013. Det var ju mitt första år som tävlingscyklist förra året men hur långt räcker det i år? Jag har, trots en lugn inledning på 2013, haft mycket bättre förberedelser i form av träning, jag känner mig starkare och uthålligare, jag har fått bättre hjälp med upplägg av träning samt att jag har ett års erfarenhet i bagaget. Det ska bli så kul och se hur jag (förhoppningsvis) förbättrar mig i år.

Träningen går bra men jag har (förstås) tappat flås under mitt uppehåll. Styrkan finns däremot där och jag hoppas att flås och styrka möter upp väldigt snart så jag kan bygga vidare i mina platåer. Får jag bara vara frisk nu så är jag inte speciellt orolig. Jag ligger ju ändå före i mina förberedelser i år om jag jämför med 2012. Jag har ägnat lite tid åt mental träning också. Jag dammade av min gamla litteratur som jag använde under häståren 2002-2007. Jag minns att jag fick mycket hjälp då och ville mest "checka av" att jag fortfarande har DET gällande mental styrka. För mig måste alltid JAG vara i fokus och det är MIN prestation som är viktig. Gå in i bubblan så där lagom men att fortfarande ha koll på omvärlden. När jag hittar den balansen är jag som bäst....

Mentalfall?
I veckan sålde jag en av mina cyklar. Det var Nishikin som gick vidare till bättre behövande, i detta fall en kille som skulle köra Halv-Vättern. Den har ju stått och skrotat i källaren och tanken var ju att jag skulle ha den som trainercykel men eftersom jag inte suttit på Trainer en enda gång i år så kändes det onödigt att behålla den. Nu har jag tre cyklar kvar och det känns mer vettigt för mig.

2 kommentarer: