Sidor

fredag 15 mars 2013

Tävlingssäsongen närmar sig

Jag och Jonas har spenderat tid på sistone tillsammans i planerartagen. Vi vill gärna tävla, men inte åka hur långt som helst för detta. Årets Veteranupplägg gjorde att vi fick utöka vår satta radie från Stockholm för att få ihop det. Jag har satt min tävlingsplan i år utifrån att jag vill börja köra Linje. Detta innebär både rena tävlingar men också "träningstävlingar" i både Linje och Tempo. Jag kommer inte, om jag skulle få erbjudan även i år, att köra Nordiska Mästerskapen. De går i Randers, Danmark och jag är inte ännu tillräckligt bra för att hävda mig där och att då ta kostnad på boende och resa känns inte som en vettig investering.

Mina tävlingar finns listade till höger på min sida. Hoppas jag kan få till alla i år och hålla mig frisk och "hel". Det ska verkligen bli kul att köra lite linje också. Visserligen har jag hört om krascher och även sett detta men så jävla svårt kan det väl inte vara? Min plan är att gå ut lätt i början på säsongen för att sedan se var jag hamnar.....
Jag har kört ett linjelopp en gång, då tillsammans med herrar på vårt Linje-KM i Vallentuna CK. Vad jag minns var det strategi och taktik som var det jobbiga. Att "förutse" attacker och inte bli stressad av att någon stack. Det var lika jobbigt för huvudet som för kroppen. Precis som Tempo, fast ändå annorlunda. Kul var det i varje fall. Kul också att få bruk för sin, annars ganska oanvända, hyfsat nya, Linjecykel.

Nu du kompis!!
Träningen flyter på bra och jag kommer mer och mer tillbaka det som liknade bra form innan operation och förkylning. I slutet på mars så börjar SMACK Serien igen med ett tempo över 10 km. Sedan följer det en tävlingsträning varje onsdag fram till september (sommaruppehåll borträknat). SMACK erbjuder både Tempo, Linje och GP lopp och även om jag inte kommer att köra alla lopp så tycker jag att det är så roligt att det kör igång igen. Ett säkert vårtecken liksom!
Igår var jag ute och luftade CX'n i mörkret. Jag var ute i en dryg timme och det var 7 grader kallt. Precis så där lagom innan man börjar frysa allt för mycket. Höll mig mest på cykelbanor för det är ju fortfarande ganska isigt stundtals och att kana ut framför en bil känns dumt....Jag kände mig oerhört uppiggad när jag kom hem och nedan bild kan säkert verifiera detta.

Kall och nöjd

1 kommentar:

  1. Haha, du är ju för modig som ger dig ut i kylan! Hejahejaheja! /Sofie

    SvaraRadera