Sidor

lördag 30 mars 2013

Förberedelser på alla sätt och vis

I onsdags skulle första SMACK loppet gått av stapeln men eftersom våren låter vänta på sig lite så fick de ställa in och hoppas på nästa onsdag igen. Lite "tur" för mig som haft några as-jobbiga dagar på jobbet och varit typ halvt medvetslös när jag klivit av bussen hemma efter jobbet. Jag hade nog ändå inte varit i stånd att köra något SMACK lopp men satsar på nästa...Därav blev det några extra vilodagar insprängda i schemat denna vecka och med facit på hand nu här i Påskledigheten är jag glad att jag tog det lugnt i början på veckan. Jag känner mig riktigt fräsch och spänstig nu så nu är det bara att blåsa på igen.

Igår och idag har jag varit ute på Crossen. Igår blev det 3 timmar i lugnt distanstempo, idag nästan två timmar med lite mer speed. Dagens väder var riktigt intressant med blåst från alla håll och kanter och stundtals kändes det som om att gå skulle varit ett bättre alternativ. Hopplös känsla stundtals och att cykeln känns som om den väger ett ton (eller är det jag?) gör inte känslan lättare. Jag stred på i varje fall och fick en fin avslutning. Benen var ganska sura sedan igår men jag struntade faktiskt i det och trampade på i hög, fin kadens. Väl hemma var jag ganska kokt i benen och en varm dusch kändes som en välsignelse. I morgon har jag ett kvalitetspass på spinningcykel samt styrka för överkroppen på schemat och på måndag blir det ett Cross-pass igen i hög kadens men lätt, lätt....Man får passa på när det är långhelg.

Nyss kom jag och Jonas in efter att ha haft cykelvård. Jag mår "illa" när jag behöver ställa in en skitig cykel i förrådet efter ett pass men vi har inga bra möjligheter att tvätta cyklar under vintern där vi bor. Idag tyckte vi dock att det smält tillräckligt på vår spolplats så vi gjorde en hygglig tvätt på våra skitiga cyklar så nu står en röd, skinande Scott i källaren och ler tillsammans med Orbean (också förstås grundligt rengjord i bästa Gunilla Wiklund anda) Specializen har tillfälligt tagit in på Cykelcity för lite service inför säsongen och väntas tillbaka till "stallet" i veckan som kommer.

Välförtjänt tvätt. Lägg märke till mina fodrade tvätthandskar som bara är sååå guld när man ska blaska vatten så här års.
OK, vad händer härnäst? Jo, jag hoppas på att SMACK drar igång nu på onsdag så jag får komma ut och lufta tempo-benen igen. Jag hoppas ju att det slit jag lagt ner på Crossen ska löna sig när man sätter sig på tempocykeln men det kanske bara är ett önsketänkande?
Snart kommer dessutom våra nya ck08 kläder så man kan klä sig snyggt på första tävlingen, som blir SMACK Tempot i början på maj. Jag är förberedd, cykeln är förberedd, nu är det bara upp till kamp!
2 kommentarer:

  1. Nu är det bara vädret och kläderna som står emellan oss och den här säsongen ;). Hoppas vi ses på något SMACK-lopp framöver!

    SvaraRadera
  2. Precis! Klart vi kommer att ses. Jag kommer att köra så mycket jag bara orkar... :-)

    SvaraRadera