Sidor

måndag 31 december 2012

Året som gick

Jahapp, ytterligare ett år är till ända och jag kan återigen konstatera att december går till historien som en mindre bra träningsmånad trots att jag kämpat och stått i.
Året i sin helhet ser väl hyggligt ut och jag var "bara" sjuk tre ggr och dessa sjukperioder var korta. Jag har varit tröttare i år varpå mer vila fick läggas in.
Annars har jag tränat smartare i år och satsat mer på kortare men hårdare pass (något Gingsjö bankade in i huvudet på mig).

Här följer de största händelserna under 2012:

Träningsläger i Falun med VCK Triathlon för Karl-Johan Danielsson
Jätteroligt läger och vilken härlig kille KJ är! Lägret var kanon och vi tränade cykel, simning, löpning och sttyrka. Vi hade kul men jag hittade inte riktigt någon inspiration.
Året då jag bara körde cykel
Jag bestämde mig efter träningslägret i Falun att jag inte hade samma sug längre för simning och löpning. Detta sammantaget med facit från 2011 då jag bara tyckte att jag gick tillbaka. Mitt självförtroende sviktade och jag tyckte inte att något var roligt längre.
Premiär för mig i Velodromen
Under träningslägret körde vi i dagarna tre och gud så roligt det var. Man hajjar snabbt galoppen och mitt favoritläge blev snabbt att färdas längst upp på väggen, ju fortare desto bättre..
Tävlingstränade i SMACK Serien där jag också vann Upplandscup
Jag körde 11 tempon totalt och jag utvecklades fint under resans gång. Det är sådant privilegie att köra denna serie där det bara är att betala 30 spänn, köra loppet och sedan dricka kaffe med dopp. Världsklass men samtidigt så enkelt! Jag samlade mest poäng i D40 varpå jag fick en fin liten guldmedalj vid avslutningen i september. Mycket stolt!
Tävlade i Veterancupen där jag komma trea i Tempocupen samt trea i Totalcupen
Mitt första tävlingsår och herregud vad jag lärde mig mycket. Omtumlande och en häftig resa kan man nog sammanfatta året med. Dessvärre fick jag några starter grusade av sjukdom men jag hoppas på fler starter nästa år.
Tävlade Veteran SM och kom 6:a av 8:a starter
Årets mål! Jag gjorde nog mitt livs lopp men det räckte ju inte när de andra var så bra. Det var i varjefall mycket kul att vara med och jag satsar på en bättre placering nästa år.
Blev uttagen att köra Nordiska Mästerskapen där jag kom sist.
Det var nog lite för tidigt för mig att vara med på den här nivån men det var en rolig erfarenhet samt oerhört motiverande. Dessutom var det ju så hedrande att få köra för blå-gult och ni må tro att det finns mycket bilder på mig i svenska tempodräkten.
Bytte klubb till CK08
Efter att ha känt mig ganska ensam i VCK ute på tävlingar så började jag fundera under sommaren om jag inte borde byta klubb. Detta för att få lite ny motivation samt hitta några nya tävlingsintresserade damer. Sagt och gjort, sökte mig till en ganska liten Stockholmsklubb vars inriktning är tävling, tävling, tävling. Perfekt för mig som vill tävla och se, en massa damer i alla åldrar som tävlar. Dessutom möttes jag av en otroligt vänlig och trevlig ton av alla i klubben, vilket inte gjorde saken sämre. Hoppas innerligt att alla i klubben röner stora framgångar 2013!

Några mindre händelser:
- Fick Tempocykeln inpassad av Klas Johansson. Mycket lärorikt!
- Köpte ny Linjecykel. Specialized Tarmac
- Andreas Lindén började coacha mig med sikte på att bli snabbare nästa år
- Köpte en CX. Scott Comp.
- Lärde känna massa nya och roliga cykelmänniskor

Året bjöd också på några mindre trevliga händelser. Min vänsteraxel har aldrig krånglat så mycket som 2012. Jag har haft hjälp av både en leg. naprapat och Jonas och nu ser det ut som om det är på rätt väg. Stretch för mig är A och O och jag får ALDRIG negligera detta.
Detta var också året som min mamma sjuknade in i cancer och det har varit mycket berg- och dalbana, rent emotionellt. I skrivande stund är hon ganska pigg men bor fortfarande på sjukhus pga av massa sidoeffekter.

Jag ser nu fram emot 2013 och alla nya erfarenheter. Ett av mina delmål är ju att bli snabbare (och smartare) som tempocyklist men också att börja linje. Jag tror att jag har mycket kul att se fram emot. Det är mycket hårt arbete att förbättra sig men samtidigt så oerhört kul att man kan liksom inte gå miste om det ena för att få det andra. Livet är en fantastisk resa och kapitlet 2012 är jag mycket nöjd med, rent prestationsmässigt. Kapitlet 2013 är ju helt blankt ännu. Gud så spännande!!!

GOTT NYTT ÅR på er alla som orkar läsa min blogg. Hoppas ni får något utbyte av mitt "svammel" och bilder.

måndag 10 december 2012

December och födelsedag

Efter en vilovecka (mycket välbehövlig) så var det dags att anamma lite träning igen. Sanningen är den att jag kände mig jättefräsch och motiverad att köra igång igen och passen under veckan har känts riktigt bra.
På måndagen var jag ute och sprang i det härliga vintervädret. Jag sprang Molnbyrundan och skarvade på lite för att få ihop 8 km. Egentligen hade jag föresatt 10 km men jag tyckte att jag sprang med så dålig teknik på slutet så jag tog en genväg hem och hamnade mitt i en vattenläcka varpå jag fick plaska i vristhögt vatten några 10-tal meter. Inte skönt då det var -14 grader ute.....Hur som helst, jag tog mig hem och i flera dagar efteråt fick jag dras med en härlig träningsvärk i benen.

De cykelpass jag körde i veckan kändes riktigt bra. Starka ben, bra uthållighet men kanske lite vek i huvudet? December har en förmåga/historia att göra mig lite "klen" och det verkar vara samma i år. Bara att bita i och köra på så gott det går. Enligt erfarenhet vet jag dock att detta är min sämsta månad så jag försöker att inte analysera så mycket utan jag bara kör...Jag har 11 andra månader att analysera så...

I lördags fyllde jag år. Dagen var fantastisk och Jonas hade fixat allt så bra. Morgonfika, presenter, fika, middag och vin. Vi klämde in ett löpintervallpass däri också så det var en späckad dag. Dock gjorde vinet mig ganska trött under söndagen men va tusan, någon gång kan det väl få bli så också?


En hjulväska låg i en av presenterna. Passade finfint till diskhjulet
 I kväll var jag ute på Crossen och körde. Jag berättade ju här tidigare om att jag köpt belysning till cykeln men jag har ännu inte använt den! Därför var det nu dags att ge sig ut i mörkret för att se vad lampan gick för. Det var ganska halt ute samt lite småmoddigt här och var men jag trampade på och försökte hålla kursen. Jag var ute i drygt en timme och det var mestadels cykling på cykelbanor som gällde. Lampan var riktigt bra och lyste upp tillräckligt bra för att jag skulle se ordentligt men jag hade nog trott att den skulle lysa mer. Nåja, man får väl vad man betalar för och den dög ju faktiskt.

Det var ganska kallt i kväll men jag konstaterade att mina nya, snygga(?) skoskydd/värmeöverdrag faktiskt gör vad de ska, nämligen att värma mina fötter. Dessa köpte jag på cykelmässan i Kista och används nu tillsammans med windstopper överdrag vilket visat sig vara en bra kombo. Jag frös "bara" lite om stortå-topparna nu och det är nog ganska godkänt faktiskt.

Silverfötter värmer gott

Snygg i nya hjälmen samt bästa xkross brillor, CK08 edition


söndag 2 december 2012

Lugn vecka med vila

Med en oroande vänsteraxel samt att jag känt mig lite sliten på sistone så bestämde jag mig för att vila en vecka. Så där bara! I normala fall så skulle jag ha gått sönder men nu har det känts behövligt. Jag har prioriterat sociala aktiviteter samt tagit det lugnt.
I måndags var jag och mina jobbarkompisar på "Al Dente", som ligger i Vasastan. Deras koncept erbjuder bl.a matlagning för grupper och vi lagade en trerätters måltid med svampsoppa, hemlagad pasta och en kycklingrätt. Jag stod för pastaskapandet och det var minsann inte lätt. Först skulle ju degen knådas i oändlighet tills den var tillräckligt stunsig. Sedan skulle den delas, plattas och köras ett gäng gånger i pastamaskinen. Resultatet blev dock en mycket god pasta som fylldes med en salsicciablandning. Mmmmmmm....Jag fick blodad tand och önskade mig raskt en pastamaskin i julklapp. Här ska göras hemlagad pasta!!

Jag har fått axeln behandlad ett par gånger under denna vecka också. Bäst att passa på när man är i stillhet, långt ifrån dips och andra styrkeövningar som retar axeln. Nu när jag sätter i gång igen är några styrkeövningar bannade. Nu måste jag ta det lugnt annars är det nog bara att stryka min comeback inom triathlon, vilket vore synd.

I torsdags var jag och Jonas på julfest på Bianchi Café. Det var CK08 (vår nya klubb) som anordnade italiensk buffé och det var väl ett trettiotal personer där. Kvällen bjöd på god mat, trevligt sällskap och en prisutdelning samt hedersomnämnande av prestationer inom klubben 2012. Det här verkar vara ett härligt,sammansvetsat gäng och det var jättekul att träffa nya bekantskaper samt snacka lite skit med gamla bekantskaper. Det här kommer att bli hur bra som helst!
Morsade också på en del av tjejerna i nya DamElit laget. Det är ju hur kul som helst att det skapats ett damlag och det ska bli så spännande att följa deras resa nästa år.

Under kvällen var det också leverans av de nya X-Kross glasögonen som CK08 fått i design i form av en snygg liten logga på bågen. Jag har ett par X-Kross sedan tidigare och har varit så nöjd med dem. Nu har jag två snygga bågar samt linser i orange, brunt samt transparenta. Bara att matcha efter tycke och smak!


X-Kross, CK08 Edition

Nu ser jag fram emot att starta träningen igen till veckan. Att leva ett liv i stillhet skulle aldrig passa mig och dessutom skulle jag bli mentalt störd tror jag. Jag vill vara ute. Jag vill springa och cykla. Jag vill simma. Jag vill vara hel och utvecklas. Bara så där...