Sidor

måndag 31 december 2012

Året som gick

Jahapp, ytterligare ett år är till ända och jag kan återigen konstatera att december går till historien som en mindre bra träningsmånad trots att jag kämpat och stått i.
Året i sin helhet ser väl hyggligt ut och jag var "bara" sjuk tre ggr och dessa sjukperioder var korta. Jag har varit tröttare i år varpå mer vila fick läggas in.
Annars har jag tränat smartare i år och satsat mer på kortare men hårdare pass (något Gingsjö bankade in i huvudet på mig).

Här följer de största händelserna under 2012:

Träningsläger i Falun med VCK Triathlon för Karl-Johan Danielsson
Jätteroligt läger och vilken härlig kille KJ är! Lägret var kanon och vi tränade cykel, simning, löpning och sttyrka. Vi hade kul men jag hittade inte riktigt någon inspiration.
Året då jag bara körde cykel
Jag bestämde mig efter träningslägret i Falun att jag inte hade samma sug längre för simning och löpning. Detta sammantaget med facit från 2011 då jag bara tyckte att jag gick tillbaka. Mitt självförtroende sviktade och jag tyckte inte att något var roligt längre.
Premiär för mig i Velodromen
Under träningslägret körde vi i dagarna tre och gud så roligt det var. Man hajjar snabbt galoppen och mitt favoritläge blev snabbt att färdas längst upp på väggen, ju fortare desto bättre..
Tävlingstränade i SMACK Serien där jag också vann Upplandscup
Jag körde 11 tempon totalt och jag utvecklades fint under resans gång. Det är sådant privilegie att köra denna serie där det bara är att betala 30 spänn, köra loppet och sedan dricka kaffe med dopp. Världsklass men samtidigt så enkelt! Jag samlade mest poäng i D40 varpå jag fick en fin liten guldmedalj vid avslutningen i september. Mycket stolt!
Tävlade i Veterancupen där jag komma trea i Tempocupen samt trea i Totalcupen
Mitt första tävlingsår och herregud vad jag lärde mig mycket. Omtumlande och en häftig resa kan man nog sammanfatta året med. Dessvärre fick jag några starter grusade av sjukdom men jag hoppas på fler starter nästa år.
Tävlade Veteran SM och kom 6:a av 8:a starter
Årets mål! Jag gjorde nog mitt livs lopp men det räckte ju inte när de andra var så bra. Det var i varjefall mycket kul att vara med och jag satsar på en bättre placering nästa år.
Blev uttagen att köra Nordiska Mästerskapen där jag kom sist.
Det var nog lite för tidigt för mig att vara med på den här nivån men det var en rolig erfarenhet samt oerhört motiverande. Dessutom var det ju så hedrande att få köra för blå-gult och ni må tro att det finns mycket bilder på mig i svenska tempodräkten.
Bytte klubb till CK08
Efter att ha känt mig ganska ensam i VCK ute på tävlingar så började jag fundera under sommaren om jag inte borde byta klubb. Detta för att få lite ny motivation samt hitta några nya tävlingsintresserade damer. Sagt och gjort, sökte mig till en ganska liten Stockholmsklubb vars inriktning är tävling, tävling, tävling. Perfekt för mig som vill tävla och se, en massa damer i alla åldrar som tävlar. Dessutom möttes jag av en otroligt vänlig och trevlig ton av alla i klubben, vilket inte gjorde saken sämre. Hoppas innerligt att alla i klubben röner stora framgångar 2013!

Några mindre händelser:
- Fick Tempocykeln inpassad av Klas Johansson. Mycket lärorikt!
- Köpte ny Linjecykel. Specialized Tarmac
- Andreas Lindén började coacha mig med sikte på att bli snabbare nästa år
- Köpte en CX. Scott Comp.
- Lärde känna massa nya och roliga cykelmänniskor

Året bjöd också på några mindre trevliga händelser. Min vänsteraxel har aldrig krånglat så mycket som 2012. Jag har haft hjälp av både en leg. naprapat och Jonas och nu ser det ut som om det är på rätt väg. Stretch för mig är A och O och jag får ALDRIG negligera detta.
Detta var också året som min mamma sjuknade in i cancer och det har varit mycket berg- och dalbana, rent emotionellt. I skrivande stund är hon ganska pigg men bor fortfarande på sjukhus pga av massa sidoeffekter.

Jag ser nu fram emot 2013 och alla nya erfarenheter. Ett av mina delmål är ju att bli snabbare (och smartare) som tempocyklist men också att börja linje. Jag tror att jag har mycket kul att se fram emot. Det är mycket hårt arbete att förbättra sig men samtidigt så oerhört kul att man kan liksom inte gå miste om det ena för att få det andra. Livet är en fantastisk resa och kapitlet 2012 är jag mycket nöjd med, rent prestationsmässigt. Kapitlet 2013 är ju helt blankt ännu. Gud så spännande!!!

GOTT NYTT ÅR på er alla som orkar läsa min blogg. Hoppas ni får något utbyte av mitt "svammel" och bilder.

2 kommentarer:

  1. Vad mycket du hunnit med i år! Vad häftigt! Lycka till nästa år och hoppas vi ses en del ute på cyklarna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ingrid och detsamma! Vi ses med största sannolikhet nu när vi är klubbisar.

      Radera