Sidor

måndag 29 oktober 2012

Nya prylar piggar upp

Veckorna går och allt känns verkligen bra. Min träning går bra, dieten funkar (även om viktminskningen uteblir ser jag hur jag håller på att forma om mig) samt livet i övrigt känns bra. Ändå är det lite tungt nu att gå in i den mörka perioden. Även om jag älskar hösten så känns det inte upplyftande med mörkret.

I veckan gav jag därför mig iväg och inhandlade belysning till Crossen, så jag kan cykla även efter mörkrets inbrott. En fin Silvalampa sitter nu på framstyret och någon röd variant på sadelstolpen för att synas bakifrån. Ännu har jag bara provat belysningen i källargången men det ser lovande ut.

Något annat jag suktat efter ganska länge är nya simfenor. Jag har ett par som är något nummer för små och det är svårt att få dem av och på samt att jag får kramp i fötterna av dem. Inte alltid men ganska ofta. När coachen ger mig simövningar där varannan övning är med fenor och varannan är utan så ger det mig dåligt flow i genomförandet och jag blir ganska less. Därför slog jag nu slag i saken och beställde nya från OlanderSwim, vilka jag har handlat av tidigare och varit nöjd. På två dagar hade jag mina fenor och nu kan jag sätta igång på riktigt. Passade gjorde de också!

I helgen var jag ute på Crossen och luftade mina lungor lite. Det var underbart väder och ganska kallt men vad gjorde det? Jag frös inte en sekund utan njöt bara av att vara ute. Så här på hösten blir det ju ganska mycket inneträning och man får ta tillvara på de tillfällen som bjuds. Nu har jag ju dessutom lampa så fler dörrar öppnas ju onekligen.

Just nu ligger jag på ett hotellrum i Malmö och tittar på TV. Två dagars vila väntar nu och kroppen ska få ta igen sig. Det blir ganska hektiska dagar när jag är ute på hotellen och jobbar så det brukar passa bra med vila i samband med detta. Jag har dock ganska tråkigt men det hör väl till? På onsdag...då jäklar...

fredag 19 oktober 2012

Ont

Aj, aj, aj.....vad härligt det är med träningsvärk? Mina ben fick sig en rejäl match igår och det känns idag.....och kommer kännas i morgon. Benen ser ut (och känns) som telefonstolpar hehe...
Det första riktiga styrkepasset för benen kändes annars bra. Jag känner mig hyggligt stark men är ovan med de nya övningarna. Jag ska göra marklyft, benböj och utfallsteg med vikter. I går körde jag bla. benböj med vikter och det var nog det som gjorde att benen känns som de gör idag. Jaja, jag vänjer mig. Det är riktigt skönt att få köra i gång på riktigt nu.Idag skulle jag ut och cykla efter att ha stängt hemmakontoret men ödet ville annat. Jag hade kittat upp mig och allt och råkade sedan låsa in nyckeln i förrådet....Ridå...Jag fick ta den planerade vilodagen istället. Det var ju så bra, jag skulle bara ut och trampa lätt, lätt för att benen skulle få röra på sig men som sagt.....Jag tar igen den cykelturen i morgon istället....innan jag ska väg och köra mitt simpass. Ordföranden i BRF:en blev min hjälte då han låste upp förrådet åt mig senare på kvällen så nu är saken ur världen.

I morgon är det sovmorgon som gäller. Jag är alltid mer trött när jag styrketränar så det känns viktigt att sova ordentligt i dessa perioder. Jag vill verkligen inte bli sjuk igen och som jag skrivit tidigare så försöker jag boosta mitt immunförsvar så gott som det går men allra viktigast är att sova ordentligt i varje fall.
På kvällen ska Jonas och jag gå på Ultravox, som spelar i Filadelfiakyrkan. Jag har "hängt" med Ultravox sedan den tiden då Midge Ure började som sångare. Jag tror jag var typ 14-15 år och "Vienna" kändes som det största som hänt i mitt liv. Ja, så kunde det vara då. Nu har gruppen släppt ett nytt album (som är riktigt bra) och ska nu turnera. Härligt Boys!!
Livet är inte bara cykel och träning, det finns plats för mycket musik också.söndag 14 oktober 2012

Liten bit på väg mot nya utmaningar

2013 blir året då jag återigen tänker köra några triathlon. Det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot att få köra simpass och plåga mig med löpning igen. 2011 tappade jag ju lusten för både simning och löpning och bestämde mig för att pausa 2012 och bara köra cykel, vilket jag gjorde. 2012 gick och det har varit ett riktigt bra år vilket lett till nya krafter inför 2013.
Jag brinner dock mest för cykling och det är DÄR mitt huvudfokus ändå kommer att ligga. Jag har ju kört en veckas träning nu efter Andreas schema och vad roligt det har varit! Strukturerad träning som jag, på sikt, vet kommer att ge mig massor. Nu är det bara att hänga i så kommer 2013 bli minst lika bra!

I helgen var jag och Jonas på Runners Store och köpte nya löparskor. Jag tror att de jag köpte sist är typ tre år gamla så det var verkligen dags. Jag fick prova ett par Asics, ett par Nike och ett par New Balance. Jag har ett par Asics Cumulus sedan tidigare och gillar skon men så här med facit på hand så var de för små! De skor jag nu provade var i stl. 40 (!!!) och mina förra var 39. Nike skorna var både osköna och odugliga vid löpning, New Balance var helt OK men bäst var Asics Nimbus 14 och så blev det.....Idag genomförde jag första löppasset i dem och det kändes riktigt bra. Först hade jag kämpat en timme på cykeln för att avsluta med lite lättare löpning så skorna fick bekänna färg direkt. Varma cykelfötter blev varma löparfötter men jag slapp de blåsor jag ALLTID hittills fått, förmodligen på grund utav för små skor. Jag kan inte fatta att jag har stl. 40, det var ju inte länge sedan jag hade stl. 37????


Skor som passar Big Foot Wiklund

måndag 8 oktober 2012

Underbart!!

Äntligen kom jag ut på en cykeltur. Vilken lycka!!

Idag direkt efter jobbet (hemmakontor idag) så bytte jag om och gav mig iväg. Jag hade satt upp en timmes rull på CX:en som mål och bara andas och njuta. Fick ihop drygt 30 km innan det började skymma och dags att bege sig hemåt. Jag försökte blanda asfalt med skogsstig och grusväg för att få lite variation. Det var underbart väder, kanske lite kallt om öronen men helt OK. Vilka vackra färger naturen bjuder på nu och alla löv som pryder marken! Som terapi att bara titta på!

Lycklig? Jajamensan!
Idag fick jag mitt träningsschema av min nya distanscoach, Andreas Lindén, som ska hjälpa mig att "härda" mig till nästa säsong. Eftersom jag ska ta upp min fantastiska triathlonkarriär nästa år *host, host* så har jag fått övningar i alla tre grenarna samt styrketräning. Första perioden blir ganska lugn med några tester för att kolla upp status och jag har ju varit risig så det kändes ganska tacksamt. Det ska i varje fall bli skönt att få struktur och progress i träningen. I morgon börjar jag med cykel samt lite löpning. Brick-training light alltså..Nåja, mitt huvudfokus ska ligga på Tempocykel även 2013 men det är ju skönt med varierad träning.

I kväll stod jag och tittade på min fina, blåa Nishiki som nu enbart tjänstgör som Trainercykel. Riggad på Trainern och redo att börja användas. Ett säkert hösttecken, om något, men samtidigt en härlig känsla som smyger sig på. Snart ska jag sitta där och kämpa, svettas, känna mig bäst, känna mig sämst, bara ta i som fan! Jag minns när jag körde mina första trainerpass förra året, just där på Nishikin. Jag hade bestämt mig för att börja köra ett pass på 30 km bara för att kolla läget. Jag kämpade på och en timme och 6 minuter senare var jag i mål. Hahaha...det var tider det. I år går jag ut med ett annat läge men jag är säker på att jag kommer att le åt mig själv när jag tänker tillbaka nästa år vid samma tid.
onsdag 3 oktober 2012

Uppgift: Boosta immunförsvaret!!

Det är då själva fan! Precis igångsatt i träning igen efter disastern i augusti kunde jag konstatera för en vecka sedan att jag var förkyld igen!!!


Alltså, denna gång gick det inte att stå emot. Jonas kom hem efter älgjakten med någon bacill som han så kärleksfullt pussade över på mig. MEN!!!!??? Jag vill ju cykla!!!! Jahapp, då var man tillbaka i snorträsket igen då? Men inget ont som inte har något gott med sig. Jag har haft tid att reflektera över varför jag så lätt tar åt mig förkylningar och blir sjuk. Jag har sedan tidigare konstaterat att jag har stort sömnbehov. Om jag sover minst 8 timmar per natt så mår jag som bäst men det är svårt att få till då jag är en sådan kvällsmänniska! Kan jag grunda med detta så är jag nog en bra bit på väg. Sedan har jag börjat ta både D-vitamin- och Zinktillskott för att boosta/skydda immunförsvaret ytterligare samt dricker Proviva varje morgon. Nu vore väl det tusan om det inte skulle bli lite bättre?

På måndag börjar träningen inför nästa säsong och det är ytterligare en anledning till jag måste hålla mig frisk! Jag har anlitat samma coach som Jonas har och kommer att få månadsprogram med uppföljning. Jag har satt upp höga (del)mål inför nästa säsong och behöver vägledning av någon som kan/vet. Jonas har gjort så fina framsteg så jag vet att han (coachen) kan. Vad (del)målen är kommer i ett senare inlägg när jag "satt" alla milstolpar för nästa år. Spännande ska det bli i varjefall!

Tja, annars har jag inte tränat sedan förra måndagen och det känns skitsegt. Jag KAN det här med att titta på TV nu.....Längtar till på måndag, som jag satt som den dagen som jag är frisk igen. Jag har fortfarande lite kvar av förkylningen men mår bra för övrigt så det borde inte vara några problem. Men nu gäller Sömn, Dvitamin, Zink och Proviva!!!!