Sidor

lördag 30 mars 2013

Förberedelser på alla sätt och vis

I onsdags skulle första SMACK loppet gått av stapeln men eftersom våren låter vänta på sig lite så fick de ställa in och hoppas på nästa onsdag igen. Lite "tur" för mig som haft några as-jobbiga dagar på jobbet och varit typ halvt medvetslös när jag klivit av bussen hemma efter jobbet. Jag hade nog ändå inte varit i stånd att köra något SMACK lopp men satsar på nästa...Därav blev det några extra vilodagar insprängda i schemat denna vecka och med facit på hand nu här i Påskledigheten är jag glad att jag tog det lugnt i början på veckan. Jag känner mig riktigt fräsch och spänstig nu så nu är det bara att blåsa på igen.

Igår och idag har jag varit ute på Crossen. Igår blev det 3 timmar i lugnt distanstempo, idag nästan två timmar med lite mer speed. Dagens väder var riktigt intressant med blåst från alla håll och kanter och stundtals kändes det som om att gå skulle varit ett bättre alternativ. Hopplös känsla stundtals och att cykeln känns som om den väger ett ton (eller är det jag?) gör inte känslan lättare. Jag stred på i varje fall och fick en fin avslutning. Benen var ganska sura sedan igår men jag struntade faktiskt i det och trampade på i hög, fin kadens. Väl hemma var jag ganska kokt i benen och en varm dusch kändes som en välsignelse. I morgon har jag ett kvalitetspass på spinningcykel samt styrka för överkroppen på schemat och på måndag blir det ett Cross-pass igen i hög kadens men lätt, lätt....Man får passa på när det är långhelg.

Nyss kom jag och Jonas in efter att ha haft cykelvård. Jag mår "illa" när jag behöver ställa in en skitig cykel i förrådet efter ett pass men vi har inga bra möjligheter att tvätta cyklar under vintern där vi bor. Idag tyckte vi dock att det smält tillräckligt på vår spolplats så vi gjorde en hygglig tvätt på våra skitiga cyklar så nu står en röd, skinande Scott i källaren och ler tillsammans med Orbean (också förstås grundligt rengjord i bästa Gunilla Wiklund anda) Specializen har tillfälligt tagit in på Cykelcity för lite service inför säsongen och väntas tillbaka till "stallet" i veckan som kommer.

Välförtjänt tvätt. Lägg märke till mina fodrade tvätthandskar som bara är sååå guld när man ska blaska vatten så här års.
OK, vad händer härnäst? Jo, jag hoppas på att SMACK drar igång nu på onsdag så jag får komma ut och lufta tempo-benen igen. Jag hoppas ju att det slit jag lagt ner på Crossen ska löna sig när man sätter sig på tempocykeln men det kanske bara är ett önsketänkande?
Snart kommer dessutom våra nya ck08 kläder så man kan klä sig snyggt på första tävlingen, som blir SMACK Tempot i början på maj. Jag är förberedd, cykeln är förberedd, nu är det bara upp till kamp!
fredag 15 mars 2013

Tävlingssäsongen närmar sig

Jag och Jonas har spenderat tid på sistone tillsammans i planerartagen. Vi vill gärna tävla, men inte åka hur långt som helst för detta. Årets Veteranupplägg gjorde att vi fick utöka vår satta radie från Stockholm för att få ihop det. Jag har satt min tävlingsplan i år utifrån att jag vill börja köra Linje. Detta innebär både rena tävlingar men också "träningstävlingar" i både Linje och Tempo. Jag kommer inte, om jag skulle få erbjudan även i år, att köra Nordiska Mästerskapen. De går i Randers, Danmark och jag är inte ännu tillräckligt bra för att hävda mig där och att då ta kostnad på boende och resa känns inte som en vettig investering.

Mina tävlingar finns listade till höger på min sida. Hoppas jag kan få till alla i år och hålla mig frisk och "hel". Det ska verkligen bli kul att köra lite linje också. Visserligen har jag hört om krascher och även sett detta men så jävla svårt kan det väl inte vara? Min plan är att gå ut lätt i början på säsongen för att sedan se var jag hamnar.....
Jag har kört ett linjelopp en gång, då tillsammans med herrar på vårt Linje-KM i Vallentuna CK. Vad jag minns var det strategi och taktik som var det jobbiga. Att "förutse" attacker och inte bli stressad av att någon stack. Det var lika jobbigt för huvudet som för kroppen. Precis som Tempo, fast ändå annorlunda. Kul var det i varje fall. Kul också att få bruk för sin, annars ganska oanvända, hyfsat nya, Linjecykel.

Nu du kompis!!
Träningen flyter på bra och jag kommer mer och mer tillbaka det som liknade bra form innan operation och förkylning. I slutet på mars så börjar SMACK Serien igen med ett tempo över 10 km. Sedan följer det en tävlingsträning varje onsdag fram till september (sommaruppehåll borträknat). SMACK erbjuder både Tempo, Linje och GP lopp och även om jag inte kommer att köra alla lopp så tycker jag att det är så roligt att det kör igång igen. Ett säkert vårtecken liksom!
Igår var jag ute och luftade CX'n i mörkret. Jag var ute i en dryg timme och det var 7 grader kallt. Precis så där lagom innan man börjar frysa allt för mycket. Höll mig mest på cykelbanor för det är ju fortfarande ganska isigt stundtals och att kana ut framför en bil känns dumt....Jag kände mig oerhört uppiggad när jag kom hem och nedan bild kan säkert verifiera detta.

Kall och nöjd

söndag 3 mars 2013

Mycket sugen på 2013

Under mina träningsfria veckor har jag haft mycket tid till att tänka. Tankarna spänner allt från uppehåll i träningen i jan-halva feb, till att jag är så sugen att komma ut på tävlingsbanorna 2013. Det var ju mitt första år som tävlingscyklist förra året men hur långt räcker det i år? Jag har, trots en lugn inledning på 2013, haft mycket bättre förberedelser i form av träning, jag känner mig starkare och uthålligare, jag har fått bättre hjälp med upplägg av träning samt att jag har ett års erfarenhet i bagaget. Det ska bli så kul och se hur jag (förhoppningsvis) förbättrar mig i år.

Träningen går bra men jag har (förstås) tappat flås under mitt uppehåll. Styrkan finns däremot där och jag hoppas att flås och styrka möter upp väldigt snart så jag kan bygga vidare i mina platåer. Får jag bara vara frisk nu så är jag inte speciellt orolig. Jag ligger ju ändå före i mina förberedelser i år om jag jämför med 2012. Jag har ägnat lite tid åt mental träning också. Jag dammade av min gamla litteratur som jag använde under häståren 2002-2007. Jag minns att jag fick mycket hjälp då och ville mest "checka av" att jag fortfarande har DET gällande mental styrka. För mig måste alltid JAG vara i fokus och det är MIN prestation som är viktig. Gå in i bubblan så där lagom men att fortfarande ha koll på omvärlden. När jag hittar den balansen är jag som bäst....

Mentalfall?
I veckan sålde jag en av mina cyklar. Det var Nishikin som gick vidare till bättre behövande, i detta fall en kille som skulle köra Halv-Vättern. Den har ju stått och skrotat i källaren och tanken var ju att jag skulle ha den som trainercykel men eftersom jag inte suttit på Trainer en enda gång i år så kändes det onödigt att behålla den. Nu har jag tre cyklar kvar och det känns mer vettigt för mig.