Sidor

måndag 26 mars 2012

En helg av motgångar

DNF.....Did Not Finish.....min första ever!! Lite förvirrad satt jag i bilen på väg hem från Premiärmilen och kände på orden Did-not-finish. Tråkigt javisst, men det fanns ingen möjlighet att fortsätta. Redan första kilometern kändes det som om jag gick, andra kilometern var ju inte bättre direkt, tredje började det lätta något men fjärde tog jag beslutet att kliva av efter femte (råkade dock bli precis innan 5 km märket). Ett beslut jag var extra nöjd med senare på kvällen när jag kände mig helt jävla utbränd.

Varför blev det så då? Ja, en stor bidragande orsak kan vara att jag körde 10 mil distans på cykel dagen innan. Ett pass som verkligen dränerade mig på krafter vilket inte var meningen förstås. Det bara blev så och jag kände mig verkligen som en värdelös cyklist ett tag på lördagen när jag inte orkade hänga på i tempot på den "tekniska" rundan vi körde.
Jag kände mig ändå fräsch på söndagmorgonen och benen var "med" men tydligen ville de inte springa 10 km. Nåja, det finns ju förstås bra saker att hämta ur detta också annars skulle jag ju inte orka gå vidare:

- Nej jag är inte en värdelös cyklist. Jag måste bara vara rättvis mot mig själv. Detta var den andra långturen sedan förra sommaren som jag genomför och dessutom var rundan delvis ganska teknisk med backe upp och ner samt några bergsgetter i klungan och man är rökt. Detta var förmodligen jävligt bra för mig att genomföra. Tuffade på pannbenet liksom.

- Trots att det kändes som om jag gick så sprang jag de fem kilometrarna på 28 minuter och det är faktiskt snabbare än vad jag sprang förra året så nog är jag på gång allt! Om jag kunde "gå" 5 km på i stort sett samma tid som jag sprang förra året då kan ni ju tänka er vad som händer om jag springer i år? ;-)

- Dagen innan löptävling kanske man ska ta det lite lugnare än att cykla ett pass dagen innan som vrider alla krafter ur en. Detta är ju elementär lära men tydligen kan det rycka lite för mycket i "vilje"-förmågan ibland och då står förnuftet sig slätt är jag rädd.

Nu är det måndag och jag ser ända tillbaka på mina "nederlag" med tilltro. Var sak har sin tid och helgen var inte min tid men nästa, då jädrar! Hur mår jag då? Jo, förvånansvärt bra! Trodde jag skulle vara död idag med tanke på hur jag mådde i går men icke. Idag är jag helt på bana igen men kommer ändå att köra helvila idag och se hur det ter sig i morgon. På onsdag skulle det ju vara kul att köra 10km Tempot borta vid Norrsunda men allt beror på kroppen förstås.

torsdag 22 mars 2012

Börjar om på ny kula

Tja, det blev så. Jag strulade till det och förlorade "edit" till min gamla blogg. Här är då den nya, väldigt lik den gamla.....Inte klar men påbörjad.
Det går att komma åt den gamla och läsa inlägg, se länk upp till höger "Gamla bloggen med inlägg t.o.m 20/3-2012" men det kanske bara är en tidsfråga innan de rycker bort det sista av mitt gamla "hack".

Hur som haver, livet går vidare och även jag. Våren sprider ut sig mer och mer och det är svårt att inte vara lycklig. Som ett brev på posten (bokstavligt) kom dessutom ett skönt besked från Skatteverket. Jag får tillbaka mer pengar i år än tidigare och det är ju aldrig fel, lagom till man ska ha semester. Sweet. Ser fram emot sommaren och semester........

Idag har det varit härligt väder och i morse vid 06.30 tiden var jag ute en dryg timme på powerwalk. Solen sken men det var fortfarande kallt (inte som i skrivande stund då det är nästan 20 grader i solen). Ska försöka hinna ut i morgon också. Det är verkligen ett skönt sätt att starta dagen på. I kväll ska jag och Jonas gå till gymmet och köra mage/rygg samt jag ska försöka få in några längre löpintervaller. Skulle vi simma också? Minns inte vad vi sa.....
Helgen bjuder förhoppningsvis på glädjestunder. Lördag cykling och söndag Premiärmilen. Hoppas, hoppas att vädret blir bra!!